2015 Frankrijk en Spanje

Vakantie 2015

Ook dit jaar vertrekken we weer richting het warme zuiden. De caravan krijgt nog een onderhoudsbeurt en komt daar waarschijnlijk op vrijdag 1 mei van terug. Dan moeten we nog inpakken zodat de vermoedelijke vertrekdatum zaterdag 2 of zondag 3 mei wordt. In het weekend rijden heeft wel wat voordelen, vooral minder vrachtverkeer geeft de doorslag bij ons!. We proberen dezelfde onderweg camping als vorige keer, L’Albanou in St. Juliën en St. Alban. Om hier te komen neem je vanaf de A7 de afslag 16, dan is het nog 8 km tot aan de camping. Ook willen we proberen de buitenweg te pakken rond Lyon, dat geeft iets minder stress, maar is wel 25 km verder!.

Zondag 3 mei, Dat was het stukje voorbeschouwing, inmiddels zijn we op zondag 3 mei 05.50 uur vertrokken, we hadden er goed de vaart in zodat we om 07.00 uur de Belgische grens passeerden (100 km) Dat kwam mede omdat er geen kip op de weg was, s’morgens zo vroeg. De eerste stopplaats is traditiegetrouw bij het tankstation in Luxemburg waar nog voor € 1,25 per liter getankt kan worden!. Daarna weer snel de autobaan op, jammer dat het begon te regenen, en het was ook wat mistig, dat duurde tot Dijon waar het wat opklaarde. Bij Lyon hebben we de buitenring genomen (A46) Daarna weer de A7 vervolgt en bij afslag 16 naar camping L’Albanau, de km stand staat inmiddels op 943 km. Dat het meer is als vorig jaar komt doordat we de buitenring rong Lyon hebben genomen, dat is 25 km verder.

Maandag 4 mei, 7.45 uur weer op pad, voor de tweede etappe naar camping Stel in Roda de Bara, Taragona, hier komen we aan om 15.15 uur. De dagteller staat inmiddels op 1527 km. We hebben weer onze favoriete plaats nummer 58, de eerste plaats langs de heg!. Het is niet druk op de camping, dat kan te maken hebben dat ze gestopt zijn met campingcheck, en de kortingkaart in het laagseizoen van ACSI. Ze hebben meerdere campings en hebben een eigen pasjessysteem ingevoerd, als toegift krijgen we 2 codes voor internet gratis, en wat nog fijner is, we kunnen deze gebruiken vanuit de caravan!.

Woensdag 6 mei, we zijn om 7.30 uur vertrokken voor de etappe naar Benidorm, er is weinig verkeer op de autopiste A7, E15, en het schiet goed op!. Om 12.00 uur zijn we bijna ter plekke, maar we willen eerst nog even tanken en wat eten zodat we niet met een lege maag op de camping aankomen, de caravan plaatsene.d. en dan pas eten. Dat zou te laat worden. Om 13.15 komen we op camping Raco aan. De km stand is inmiddels 1946 km op de dagteller. We krijgen plaats 181 in dezelfde omgeving waar we al 2 keer eerder stonden. De luifel gaat naar beneden en de achterste hoek van de tent word er aan geritst, mede de fietsen te plaatsen en ons kooktoestelletje, zodat we hier koken in de voortent indien nodig! De temperaturen lopen hier aardig op, voor onze begrippen is het bloedheet. Op zondag zijn we naar de markt gegaan hier in Benidorm en hebben daar onze Wim en Francien/ Cor en Bernadette en ons Sjaan ontmoet. Zij logeren in het nabij gelegen hotel Helios, en we hebben de afspraak gemaakt voor dinsdag 12 mei om te gaan biljarten in ” De blauwe Walvis” aan de boulevard. Dit word nog vervolgt dus!. We blijven hier 15 dagen, dat wil zeggen dat we hier op donderdag 21 mei weer vertrekken. Het biljarten werd niet bij de Blauwe Walvis maar, daar stond een poolbiljart, en dat was niet onze bedoeling, we werden doorverwezen naar de Moby-Dick. Cor en Wim hadden al uitgezocht waar dat was. Het was daar een gezellige drukte met play-back/ gouwe ouwe enzovoorts, en wel heel gezellig. In een te kleine ruimte hadden ze 2 libre biljarts staan die we mochten gebruiken. We hebben een goed uurtje gebiljart en daarna gezamenlijk nog wat gedronken, toen werd het al weer tijd om op te stappen, Sjaan, Wim en Francien, Cor en Bernadette naar hun hotel en Jan en Margriet op de fiets naar camping Raco 1 km verder. Met de elektrische vouwfietsen geen enkel probleem. We hebben nog geen regen gehad, het blijft iedere dag goed weer met temperaturen die s’middags boven de 30 graden stijgen!.

Ingang camping Stel Roda de Bara, Taragona
Het straatje naar het strand
Alles heel mooi betegelt

Donderdag 21 mei, om 8.30 uur vertrokken naar Benicasim. Gisteren hadden we grotendeels alles al schoongemaakt en ingepakt, dat was ook wel nodig want doordat we onder een boom stonden (met o.a. een eekhoornnest) en daar ook duiven zaten, die wel eens wat laten vallen, moest de luifel en caravan dak gewassen worden. Het drogen is hier natuurlijk geen probleem, in een mum van tijd alles droog!. Daarna vond ik het nodig de caravan zodanig te verzetten dat er niets uit de boom nog op de caravan viel. Half negen op pad voor ongeveer 230 km, voorbij Valencia hebben we de laatste 50 a 60 km de A7 en de 340 (route national) gevolgt, de snelste weg naast de autobaan. Even voor 12.00 uur waren we op camping Bonterra in Benicasim. Het stond aardig vol maar kregen nog een plekje op B3 nr.1 waar we mee konden leven. De kilometerstand op onze dagteller is inmiddels 2246 kilometer. Het weer is hier ook fantastisch, s’avond koeld het lekker af, te fris om na 21.00 uur nog buiten te zitten. We hebben besloten hier 14 nachten te blijven en daarna naar een camping in Salou te gaan.

Donderdag 4 juni 2015, Om 8.30 uur op pad van Benicasim naar Salou, onderweg moesten we steeds aan Sanne onze kleindochter denken, die om 09.00 uur op moest voor haar rijexamen. En jawel hoor een dik uur later kregen we van haar een telefoontje: Opa en Oma ik ben geslaagd! Toen hebben we voor haar een luide kreet geuit, welke volgens ons in Veldhoven te horen was, zelfs zonder telefoon. Fantastische gedaan Sanne, daar nemen we er vanavond eentje (of meerdere ) op! Om half elf kwamen we op camping San Guli in Salou aan, en we kregen daar naar onze eerste indruk een goede plaats toegewezen bij het zwembad nr. B 131. Achteraf bleek dat het veel schuiner afliep als wat we gedacht hadden. Ik had er geen vrede mee, onder deze omstandigheden daar nog 13 dagen te staan, zodat ik de volgende dag bij de receptie om een andere plaats gevraagd heb. Dat was geen probleem en kregen B 34 als alternatief. Na de lunch om goed 13.00 uur zijn we begonnen en in een record tijd van 2 uur stonden we op de nieuwe plaats weer opgebouwd. Dat had wel enige druppels zweet gekost, want de temperatuur liep weer op richting 35 graden. Maar we hebben nu een ruime geheel vlakke plaats redelijk vooraan op de camping. De kilometerstand van de dagteller staat inmiddels op 2413 km. Op camping Sanguli worden s ‘avonds misicals en evenementen uitgevoerd voor jong en oud! Margriet is al 2 avonden geweest en ik ben gisteren ook meegeweest, echt de moeite waard, redelijk proffecioneel uitgevoerd. Vanavond zaterdag (maar ook word de finale wedstrijd tussen Juventus en Barcelona uitgezonden) word de musical Frozen uitgevoerd!

Donderdag 18 juni 2015, zijn we in Salou vertrokken, en omdat het maar een goeie 38 km was, waren we om 9.30 uur al op de volgende camping aanwezig, wederom camping Stel in Roda de Barra. Voormiddag waren we al helemaal klaar met opstellen, compleet met ons gebruikelijke hoekje, 1 raam voorzijde plus een zijkant. in dat hoekje zetten wij de fietsen en het kooktoestelletje voor buiten!. Ook de satteliteschotel word gezet, om als het weer iets minder is, of we willen het nieuws zien, via BVN of de duitse free to air zenders te kunnen volgen. Het abonnement van Canal Digital heb ik opgezegt, dit jaar waren de kosten meer dan het dubbele van vorig jaar. Dit zal dan onze laatste camping in Spanje worden dit jaar.

Vrijdag 26 juni 2015, om 7.30 uur vertrokken vanaf camping Stel voor de terugreis naar Nederland. We willen weer op dezelfde camping als op de heenweg overnachten in L’Albanau in St Julien en St Alban, om 17.00 uur kwamen we daar aan, en konden nog net even gebruik mken van het zwembad, wat toch we lekker is na zo’n dag in de auto!. De kilometerstand staat inmiddels op 3048 km op de dagteller. Zaterdag 27 juni 2015, om 7.45 uur weer weg van de camping en zoeken de autobaan weer op Route du Soleil richting Luxemburg, waar we een doorgangscamping hadden uitgezocht. Na vele kilometers vonden we rond 17.00 uur de uitgezochte camping in Luxemburg stad, maar toen we daar aankwamen stonden er al verschillende caravans voor de camping en maakten een teken dat de camping vol was. Erg jammer!. We hebben toen besloten naar onze paardenstal te rijden in Knegsel om daar te overnachten. De teller stond op 4049 km, zodat we vandaag ruim duizend km met de caravan hebben gereden. We zijn blij zonder stukken en gezond weer thuis te zijn. Op maandagmorgen de caravan uitgeladen en gewassen, met name hoofdzakelijk het dak. Rond 12.00 uur de caravan in de stalling gezet en het leven van alle dag kan weer beginnen!.