Reizendekapperband Veldhoven

"De Reizende Kapperband" Opgericht in 1989, inmiddels al enige jaren geleden gestopt!

Mijn eerste optreden Kappelen festival carnaval zaal Schellekens Reizende kapperband in Lloret
 Excursie omgeving Lloret  Optreden Reizende Kapperband bij TTVV 1991  Kappellenfestival Molenvelden met 5 jarig bestaan

Een van de eerste optredens was bij onze tafeltennisclub TTVV waarschijnlijk in 1991, zie je hierboven.

 

 

Kromstraat Veldhoven voor 1950 Folder Reizende Kapper periode 1938/1946 Folder Reizende Kapper periode 1938/1946
Kromstraat Veldhoven voor 1960Veldhoven Kromstraat omstreeks 1950 Folder  

 

Bovenste foto links De Kromstraat voor de oorlog, de rechtse foto is van de Dreef in Veldhoven,  omstreeks 1948? In het midden de folder van
" De Reizende Kapper" die vanaf 1938 bij de mensen thuis de haren ging knippen vanaf de Dreef, in 1940 had hij een eigen kapsalon  en verkocht hij rookartikelen, op Kromstraat 15 te Veldhoven ( daar waren ook folders van zie hierboven de folder van De Reizende Kapper)

 

 

De Reizende Kapperband is opgericht omstreeks De Reizende Kapperband1989 en heeft 13 a 14 jaar bestaan. Deze band was een familieband, ontstaan door en voor eigen familie met hoogte punten zoals: 2 keer op uitnodiging naar Lloret de Mar(Spanje) ter opluistering van het jaarlijks zaalvoetbal tournooi van "Sport Petit". Ook het optreden in Dokkum op 4 januari bij de elfstedentocht van 1997 zullen we nooit vergeten. Vertrek 02.00 vanaf kerkplein D'ekker met 75 personen (dubbeldekker van Gerwen Reizen) richting Leeuwarden, Friesland! De naam is onstaan doordat mijn Vader vroeger (voor de oorlog) bij de mensen thuis de haren ging knippen, als Reizende kapper. Deze naam is hij en zijn kinderen in Veldhoven nooit meer kwijtgeraakt. Op school en daar buiten vroeger was ik Jan van De Reizende Kapper! Toen hij in de oorlog naar de Kromstraat verhuisde en een kapperzaak begon "t Paradijske" is deze naam later meerdere keren nog gebruikt als bedrijsnaam, b.v. cafè "t Paradijske welke gerund werd door zus Sjaan, en later dochter Hetty!. Nu heb ik deze bedrijfsnaam overgenomen en doordat 't Paradijske als domijnnaam niet meer beschikbaar was, heb ik als alternatief hiervoor mijn website "Paradijske.nl" genoemd! Het was een mooie tijd en we hebben veel te danken aan onze toenmalige "dirigent" Antoine van Rooij, die ons geleerd heeft noten te lezen en te spelen. Later toen Antoine het dirigeren als kostwinning heeft gemaakt en voor ons minder tijd kon vrijmaken, heeft Bart van Rooij het dirigeer stokje over genomen! Het afscheid van "De Reizende Kapperband was bij het optreden toen Bart trouwde, dat was tevens het laatste optreden van deze band!.

Veldhovens Weekblad voor vertrek naar Spanje

   
© J.W.G. van Gerwen